Het kantoor van Vast & Goed Makelaars in Mol verhuist naar de Lakenmakersstraat, bij het Rondplein. De oude locatie op de Rozenberg wordt ingeruild voor een ruimer en centraal gelegen kantoor. Vast & Goed Makelaars, met een kantoor in Geel en in Mol, bestaat dit jaar 15 jaar. De zaakvoerders zien de toekomst rooskleurig en er is voldoende ervaring, ambitie en talent in huis om te groeien.

Vertrouwen en no-nonsense

Peter Hendrickx en Dirk Verswyvel leerden elkaar bijna 20 jaar geleden kennen tijdens de driejarige opleiding Vastgoedmakelaar, en zagen in elkaar een geschikte partner om samen een kantoor uit te bouwen.

"Ik zag dat Dirk een vergelijkbare manier van werken had: eerlijk, betrouwbaar en rustig", vertelt Peter. Samenwerking en vertrouwen in elkaar legde de grondslag van het kantoor en van de werkwijze. "We staan voor eerlijke schatting en no-nonsense verkoop. Wie zijn huis wil verkopen, heeft nood aan correcte informatie", klinkt het.

Dankzij deze strategie en mond-tot-mondreclame is Vast & Goed uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de Kempense makelaarswereld. Zowel nieuwbouwprojecten als particuliere woningen hangen in de etalage.

Potentiële kopers en verkopers worden door het team met raad en daad bijgestaan, vanaf de eerste interesse tot bij de notaris. Een huis kopen of verkopen is niet alleen praktisch een ingewikkelde materie.

Als bemiddelaar ondersteun je beide partijen ook mentaal. "Soms zijn mensen niet zelfzeker genoeg: kan ik het wel aan? Soms hebben kandidaat-kopers extra tips of aanmoediging nodig. Ook durven kandidaat-verkopers hun woning te overschatten. En als het eerst te hoog ingezet wordt, kan dit nefast zijn voor de uiteindelijke verkoopprijs. Een juiste schatting is cruciaal", zegt Peter.

Energiezuinig en betaalbaar wonen

Doorheen de jaren zagen Peter, Dirk en hun team de woningmarkt evolueren. Om wonen betaalbaar te maken en te houden, worden nieuwbouwwoningen kleiner. Op vlak van isolatie en renovatie zijn mensen goed op de hoogte van de wettelijk verplichte normen en zijn ze zeer prijsbewust. Hierdoor zijn prijzen van oudere woningen ook gedaald ten opzichte van enkele jaren geleden. De wetgeving is zo verplichtend, dat je niet altijd kan wachten met renoveren.

"Eén zekerheid is niet veranderd tijdens de vijftien jaar dat ons kantoor bestaat", stellen de Geelse makelaars van Vast & Goed. "Mensen verlangen vooral naar een eigen stekje, een plek om thuis te zijn".

In de toekomst hoopt Vast & Goed zeer dynamisch te blijven. Ze hebben de juiste mensen aan boord om op een gezonde manier te groeien, maar altijd op een kwaliteitsvolle, goede manier. Momenteel is er een kantoor in Geel en een in Mol. Maar er is voldoende ervaring, ambitie en talent in huis om verder te kijken.

Uitbreiding in Mol

Met de nieuwe locatie in Mol zet Vast & Goed alvast in op positieve groei. Vanaf 2 juli kan je aan de ruime vitrine in de Lakenmakersstraat het aanbod zien. De ligging is zeer centraal, op de hoek met de Corbiestraat. De parking van het Rondplein tegenover de deur maakt het kantoor vlot bereikbaar.

Vast & Goed makelaars, Stationsstraat 69, 2440 Geel en Lakenmakersstraat 1 (2400 Mol)